Aanleg belevingstuin Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Meer informatie over tuinaanleg Bovendorp & Sellis Hoveniers

Direct buiten het historische stadscentrum van Elburg is het Woonzorgcentrum Het Nieuwe Feitenhof gelegen. Samen met de EBF foundation startte Hoveniersbedrijf Bovendorp & Sellis het “van tuin naar puin” project. De vervallen tuin van Nieuwe Feithenhof Elburg werd omgetoverd tot een rolstoelvriendelijke belevingstuin waarin iedereen kan genieten van de fluitende vogels en mooie beplanting.

Bovendorp & Sellis Hoveniers
Bovendorp & Sellis Hoveniers
Bovendorp & Sellis Hoveniers

Aanleg van beplanting

In de tuin zijn talloze verschillende soorten beplanting aanwezig. Dankzij deze diverse beplanting staan er gedurende een groot deel van het jaar planten in bloei. Een boom die direct in het oog sprint is de Prunus Yedoensis. De Prunus Yedoensis heeft een prachtige uitbundige bloei in het voorjaar en eindigt het jaar met mooie rode bladeren in het najaar. De bomen zijn aangelegd aan weerskanten van de entree. Daarnaast bevatten de nieuw aangelegde bomen een aangename geurende bloem.

Bovendorp & Sellis Hoveniers

Aanleg tuinverlichting

De sfeervolle tuinverlichting zorgt er voor dat ook in de avonduren genoten kan worden van alles wat de tuin te bieden heeft. Dankzij de verschillende invalshoeken van de tuinverlichting krijgt de belevingstuin een compleet andere dimensie.

Bovendorp & Sellis Hoveniers
Bovendorp & Sellis Hoveniers
Bovendorp & Sellis Hoveniers

Aanleg van straatwerk

Naast de aanleg van bomen en beplanting is ook het straatwerk vernieuwd. Het volledige straatwerk van de entree is op de schop gegaan. Er is gekozen voor klinkerbestrating van antraciet kleur. Ook de parkeerplaatsen zijn voorzien van nieuwe bestrating. De looppaden in de belevingstuin zijn voorzien nieuw staatwerk in de vorm van grijze klinkers.